Report

Ani třetí vyrovnaný souboj Liberečtí nezvládli. Spartě stačí k postupu výhra

Liberec – I třetí duel čtvrtfinále nabídl vyrovnanou bitvu. Tygři se během ní dostali třikrát do vedení, jenže sparťané pokaždé vyrovnali. Rozhodující pasáž přišla až v závěrečné desetiminutovce, kdy na 4:3 pro hosty zvýšil David Vitouch. Severočeši se poté snažili dosáhnout aspoň dalšího prodloužení, jenže na to už nenašli síly. Ve středečním utkání tak budou odvracet první mečbol soupeře.


Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha 3:5 (0:3 na zápasy)

Tygři vstoupili do zápasu aktivně a v 8. minutě otevřeli skóre. Michal Birner poslal kotouč do brankoviště a jeho pas se od brusle Michala Bulíře odrazil za brankovou čáru. Pražané se ovšem nenechali zahanbit a o chvíli později vyrovnali zásluhou individuálního průniku Miroslava Formana.

Ještě před odchodem do kabin ale vrátil Liberci vedení Kelly Klíma, jenž po zisku kotouče z dálky překvapil Jakuba Kováře ranou mezi betony. Ve druhé části domácí nevyužili několik slibných šancí, a tak se o slovo znovu přihlásila Sparta. Na konci rychlého protiútoku stanul Jakub Krejčík a z prostoru mezi kruhy vymetl horní roh.

Jaromír Pérez o třetím utkání
Snažili jsme se držet herního plánu a věřit, že můžeme Spartu porazit. V těchto zápasech už je to o detailech a každá šance, kterou nepotrestáte, se vám vrátí.

Stejný scénář si mužstva zopakovala i ve třetí třetině. Nejdříve se prosadil Marek Zachar s jeho bekhendovou střelou na bližší tyč. Hned na to byl ovšem stav znovu nerozhodný poté, co Hrenáka z levé strany propálil svou dělovkou Ondřej Mikliš. Napětí na stadionu rostlo a osm a půl minut před koncem šli hosté poprvé vedení. David Vitouch obral na modré čáře o puk Iana McCoshena a rovněž z levého křídla překonal libereckého gólmana. Svěřenci Filipa Pešána se poté vrhli do útoku, nicméně sparťané už se o třetí bod v sérii připravit nenechali. Při závěrečné hře bez brankáře navíc jejich výhru potvrdil Ondřej Najman.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Máme jeden život, stejně jako jsme měli v sérii s Olomoucí. Ve třetím utkání jsme podle mě nebyli horším týmem a možná měli i víc vyložených šancí než soupeř. Sparta je ale tým, který potrestá každou naši chybu a je extrémně efektivní, což my bohužel nejsme."
Pavel Gross
HC Sparta Praha
„Zápas byl opět náročný stejně jako ty dva předchozí. Naše mužstvo má vnitřní sílu a jsem strašně rád, že jsme vyhráli."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner